MY WEEKLY FAVORITE ESCENTRIC MOLECULES

ESCENTRIC-MOLECULES_1

Een tijdje terug tijdens een etentje met een vriendinnetje uit het Gooi kwam ik per toeval achter dat daar een hele hype gaande is rondom de geuren van Escentric Molecules. Ook al woon ik al jaren niet meer in het Gooi, het irriteerde me dat ik daar niet van op de hoogte was. Ook omdat ik nog toen nog nooit van Escentric molecules had gehoord. Inmiddels is het hier in Amsterdam ook een enorme hype. Het blijkt namelijk ook nog eens te zijn dat sterren als Kate Moss, Naomi Campell, Dita van Teese, Amy Winehouse maar ook Mika en Elton John helemaal fan zijn. Deze ‘must- have fragance ‘wordt met dozijnen tegelijk ingeslagen. Als je het eenmaal hebt geprobeerd dan wil je niet meer “even zonder zitten”.

Waarom zijn deze geuren zo revolutionair? Een parfum bestaat doorgaans uit top, hart en basis geurnoten. De geuren Escentric 01 en Molecule 01 zijn uniek omdat er maar één basis ingrediënt wordt gebruikt, namelijk de Iso E Super. Deze Iso E Super wordt over de hele wereld gebruikt als zoete, fluweelzachte houtnoot gecombineerd met andere geurnoten. Escentric Molecules heeft dit ingrediënt voorhet eerst als enkel basis element gebruikt in twee nieuwe parfums. Het unieke aande formule is dat de geuren de drager een extra aantrekkingskracht geven. (vandaar die hype in het Gooi ) De concentratie Iso E Super is zo hoog dat je de subtiele geur makkelijk acht tot tien uur blijft ruiken. Hierdoor heeft het ingrediënt de kans om zich geheel naar de drager te vormen waardoor je een unieke eigen geur creëert.

Escentric 01, deze eerste geur bevat Iso E Super in een ongehoordhoge concentratie van 65 procent. Dit wordt gemendmet roze peper, limoenschil en wierook. De geur gaat snel van de top en hart noot over in de basisnoot, die vele uren bij de drager blijft. Nu ik de fles ook in mijn bezit heb, kan ik zeggen dat wanneer hij eenmaal is opgenomen in mijn huid, deze geur verslavend lekker is.

Molecule 01, deze tweede geur, Molecule 01 bestaat alleen uit het ingrediëntIso E Super. Hierdoor kun je meer spreken van een effect dan vaneen aroma. Het lijkt alsof de geur eerst verdwijnt maar daarna komt hij onverwachts weer op. Het grootste effect heeft Molecule 01 op andere mensen, het is niet normaal. Het enige rare is wel dat alleen vrouwen er iets van zeggen. Ik had het woensdag weer toen de mevrouw van de puppy cursus tussen 8 andere vrouwen + (stinkende) honden meteen wist welke geur ik op had. Door dit effect lijkt Molecule 01 op een moderne versie van een ‘liefdes drankje’. Beiden geuren zijn heel goed samen te mengen maar gezien de “Gooische” prijzen ervan zou je heel goed met één geur kunnen beginnen.

 Escentric 01 (100ml): € 105,00 / Molecule 01 (100ml): € 105,00  per stuk Verkrijgbaar bij Skins Cosmetics

 

escentric-01-escentric-molecules_escentric-molecules_perfume_storm_5Molecule 01 Escentric Molecules_escentric-molecules_perfume_storm_2

 

Ps Meteen nadat ik dit geurtje had opgespoten, fietste ik de straat op en werd ik binnen een minuut aangesproken door een Duitse mevrouw, die me achterna ging rennen. Ze was helemaal enthousiast over deze geur. Zij schreef er meteen de volgende blog over.

I finally arrived in Heaven

Today I had a miraculous encounter.

I walked on the street during my lunch break when all of a sudden my nose smelled a fragrance so beautiful that I instantly saw the picture of Jean-Baptiste Grenouille hypnotizing the masses with his supernatural perfume. I quickly scanned the people in front of me and knew immediately where it came from: A beautiful and nice woman on a bike. And before I could get scared to lose her, before I had to run after her, and I would have done this for sure, she stopped a couple of metres in front me close to a a cash point.

I went up to her, apologized and asked her what perfume she was wearing. She told me. I am not quite sure if I may mention the fragrance. She was very surprised because she just bought it shortly before. Aside from this she just wrote a blog post about this perfume and will publish an article about it in a Dutch magazine pretty soon. Thus, I better stay quiet about the details. She was very nice, a radiant, warm personality. I think I confused her a bit but I didn’t care: I was so happy. She made me happy. I thanked her and quickly went back to work to call a shop I know that sells extraordinary perfumes – and – they had it.

Now I am sitting here writing this to you, and I am happy because I think I found what I was looking for since my very childhood. Since I can remember I am searching a very particular scent I once smelled as a child in Rome. Those days were the sweetest of my life. If the word „promising“ fits into any time of my life it was the 70ies summers in Rome. With my beautiful mother and my handsome father and me walking through the streets enjoying life, worshiping beauty.

Since then I never managed to put it into words, what I smelled. And I tried so many times. When I read Patrick Süßkind’s „Das Parfum“ for the very first time I had the feeling I was close to it. When this book had been put into film I knew they talked about exactly my scent. An old, fine, special, elegant, grand, illustrious unique olfactory dream.

After work I rushed to SKIN cosmetics in Runstraat and asked to test it. I then found out that this scent has several versions in one series. I didn’t know which of those different scents the nice lady actually was wearing. So I tried the two the shop was selling on my skin. Since then I am wearing No 1 on my left arm and No 2 on the right. The crazy thing: When the shop lady showed me No 2 I liked it but didn’t freak out. When she showed me No 1 I said „I cannot smell anything“. She said „Yes, that’s normal. It will start smelling on your skin, not before“

Now guess which of the two is making me and my heart melt away since hours. I am about to eat myself up starting with my left arm. Goodbye people … If you now want to play with eternity you must chase this woman I met today. Before I left I asked her if she was on Twitter. She is. Dankjewel @Alexi_Alexa

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s