THE FIXABLES

 

The_Fixables_fashion

Een kind onder de twaalf, als cadeautje een Ipad mini geven of zelfs je 2e hands Iphone doorgeven, brengt nogal wat risico’s met zich mee. In ons geval al 2x een gebroken schermpje en een homebutton die plotseling verdwenen was. Zucht. Dat zijn dure grapjes.

De eerste keer ging ik voor reparatie naar een bedrijfje op de van Woustraat ( naast verfwinkel de Ru). Die prutsers waren niet alleen heel slecht maar ook veel te duur. Ze repareerde binnen enkele uren het Ipad mini schermpje (vroegen me daarna om €150 cash) maar dat deden ze zo slordig, dat hoe we ook swipte op het scherm, we kwamen vaak niet op de homepage. Als dat dan wel lukte dan konden we weer niet de pagina verder. Na een week swipefrustratie bracht ik het schermpje terug. Gelukkig kon het probleem kosteloos verholpen worden maar daarna ging het schermpje los laten. Uiteindelijk brak een vriendinnetje van onze kinderen het schermpje alsnog en was ik er helemaal klaar mee.

Op naar The Fixables. Deze concept store, gevestigd op de Rijnstraat en op de Zuid As in Amsterdam repareert in een handomdraai je smartphone of tablet. Als je binnenkomt, lijkt het alsof je een espresso bar binnen stapt. Terwijl jouw telefoon gerepareerd wordt, zit jij aan een heerlijke cappuccino, te bladeren in vele magazines. Af en toe werp je even een blik achter de schermen, of kijk je over de schouder mee naar de reparatie van je telefoon.

IMG_0088

IMG_0089

Op de foto’s hierboven, zijn de beiden heren rechts, vakkundig bezig met de reparaties van onze tablet en Iphone. Het werd een mooie middag. Iedereen komt er binnen van jong tot oud, van domme blondjes ( huilend dat ze hun telefoon in de wc hebben laten vallen en hun 4.000 foto’s dachten kwijt te zijn) tot mannen in zakenpak.

Er is namelijk echt nog wel hoop mocht jouw telefoon in het water zijn gevallen. Laat het toestel met rust en haal wel zo snel mogelijk je batterij eruit. Laat hem drogen. Gewoon in de buurt van de verwarming of kachel. Niet in de rijst of in de gemalen koffie. Dat doet meer kwaad dan goed. Zodra hij droog is breng hem dan naar The Fixables dan kunnen zij de smartphone grondig schoon maken en meestal weer tot leven wekken. De mannen van de Fixables weten overal wel raad mee, maar het mooie vond ik vooral hun relaxtheid. Alles komt goed mevrouwtje, dat werk. Want normaal zou ik bij ” Relax, its only broken..” toch ietwat zenuwachtig worden..

Dus heb je een probleem, see these guys en doe de groeten aan Ferry..

123487-fa4a407c-c853-42a1-a650-81ed6a90f5ef-iphone_crash-large-1393519232

Voor prijzen en overige informatie ga naar www.fixables.nl 

TheFixables[wit_op_grijs]

Een gedachte over “THE FIXABLES

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s