P’IENCA

Schermafbeelding 8

Ik ben dol op vrouwen die ondernemend zijn, vrouwen met bijzondere verhalen, en vrouwen die iets terug willen doen voor de samenleving. Vaak denk je dat je al genoeg vriendinnen hebt maar dan komt er weer zo eentje op je pad waarvan je weet dat dit ook een bijzondere vriendschap gaat worden. Zo ook met Pien.

Pien is moeder van 4 prachtige kinderen, getrouwd en heeft volgens mij de allerleukste schoonmoeder ooit, naast mijn 2 schoonmoeders natuurlijk ;-). Ook al heb ik haar schoonmoeder nooit ontmoet, ik werd na alle verhalen van Pien meteen fan van haar. Ze heet Helena van Engelen, ze is Nederlandse en zij bekommert zich zo’n 12 jaar om de allerarmste kinderen in Peru. Zij geeft de kinderen dagelijks onderwijs, medische zorg en voeding. Via haar stichting ‘Ninos Del Arco Iris’ geeft zij deze kinderen en hun families weer toekomst perspectief.

Schermafbeelding-2013-05-15-om-22.09.03

Met zo’n leuke schoonmoeder ben je natuurlijk veel in Peru en werd Pien zodoende gegrepen door al prachtige kleurrijke taferelen die ze overal om zich heen zag.  Zo zag ze dagelijks van die Peruviaanse vrouwtjes die met hun zware gebundelde spullen op hun rug in snel tempo voorbij haar wandelde. Toen ontstond bij Pien het idee om haar eigen kleurrijke tassen te laten maken onder de naam P’ienca. Het zijn tassen met een verhaal, gemaakt door de dametjes daar in het verre Andes. Deze mama’s maken tassen, etuis, kussens van handgeweven levensdoeken. Het mooie aan het verhaal is dat een deel van de opbrengst meteen weer teruggaat naar de stichting van haar schoonmoeder.

Ondertussen heeft P’ienca het drukker dan ooit. Ze ligt tegenwoordig al in vele winkels door heel Nederland maar ook daarbuiten. Zo is recent Monique de Bouvrie met een P’ienca tas in het buitenland in de Beau Monde gespot en verkoopt Club 55 in St.Tropez ook Pien haar tassen. De plek waar ik ooit op het strand ten huwelijk ben gevraagd met Joan Collins op het ligbedje naast me, maar dit terzijde. Maar niet alleen de jetset wordt gesignaleerd met haar tassen, ik zie deze vrolijke tassen tegenwoordig overal. Vele vrouwen en zelfs kinderen zie ik met zo’n handgemaakte unieke tas ( geen één tas is hetzelfde) rond fietsen. Het fleurt ons straatbeeld lekker op. Nu alleen nog even zorgen dat Joan Collins met een P’ienca gesignaleerd wordt…

afe466cd8e2aad6014b192e531050142

Claudine

En dit is haar nou, de ontwerpster van de P’ienca tas, Pien.

www.Pienca.com

3 gedachten over “P’IENCA

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s