MY WEEKLY FAVORITE: AGADIR ARGAN OIL

Agadir-Argan-Oil-Spray-Treatment-150ml

Eén van mijn passies is Marokko, niet alleen vanwege zijn prachtige steden als Fez en Marrakech, maar ook vanwege zijn vele heerlijke tajines gerechten en het… Marokkaanse goud. Het Marokkaanse goud staat ook wel voor Argan olie.

Deze zeer zeldzame olie soort wordt verkregen uit de noten van de Arganboom. De levensduur van deze boom ligt tussen de 125 en 450 jaar en pas na zo’n 50 jaar gaat de boom bloeien. Het kost minstens 1 ½ dag om 1 liter olie te produceren vandaar dat ze het ook wel vergelijken met goud. Het geheim van deze bijzondere olie zit hem in de helende en veelzijdige werking.

Na duizenden jaren ervaringen zijn de voordelen van Argan olie inmiddels wetenschappelijk bewezen. De argan olie bevat onverzadigde vetzuren, vitamine e, en hele sterkte anti-oxidanten. Daarbij bevat het ook squaleen, deze substantie normaliseert de huidschilfering vandaar dat dit product uitermate geschikt is voor haarproducten.

Al vele jaren gebruik ik de Agadir Argan Oil spray treatment. Wow.. er gaat een wereld van glans voor mij open. Ik heb er heel zacht haar door gekregen en ik zie mijn haar enorm glanzen. Ik neem hem ook altijd standaard mee naar het strand waar ik de hele dag royaal blijf sprayen, op mijn haar maar ook op dat van anderen. Het beschermt mijn haar niet alleen tegen de zon, maar ook tegen de warmte van de  föhn of stijltang. De spray is heel gemakkelijk in gebruik, je sprayt een paar keer op vochtig haar voordat je gaat föhnen. De spray treatment kan ook worden gebruikt op droog haar (slechts een kleine hoeveelheid is voldoende) voor een zachte, glanzende finish. De geur vind ik nog het allerlekkerst.

Nu kan je je haar ook nog extra verwennen met de Agadir Argan Oil shampoo en conditioner. Deze lenen zich uitstekend voor dagelijks gebruik en hebben een verzorgend effect waardoor dit duo ook weer geschikt is voor beschadigd of geverfd haar. Mocht je van nature al ‘te zacht’ haar hebben ( lucky you ) dan is het aan te bevelen om alleen de shampoo te gebruiken.

Agadir-sahmpoo-reviews

  • Agadir Argan Oil Spray Treatment (150 ml) EUR 29.95 
  • Agadir Argan Oil Daily Moisturizing Shampoo (355 ml) EUR 19.95 
  • Agadir Argan Oil Daily Moisturizing Conditioner (355 ml) EUR 19.95. 

Deze producten zijn verkrijgbaar in haarsalons, ga naar haarolie.nl en kijk naar salon bij je in de buurt.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s