Machtelt’s citroentaart

foto[25]Echte -meisjes eten- taart.

Van zelfgebakken taart wordt je niet dik… dat denk ik. Je krijgt namelijk niet zo vaak zelfgebakken taart en het is wel het allerlekkerste (omdat er liefde in zit). Ik vind alles prima hoor, maar je bent toch wel gek om zelfgebakken taart te laten staan. 

Citroen kwarktaart

 Ingrediënten: 

 • 200 gram bloem en 2,5 eetlepel bloem
 • 60 gram poedersuiker
 • 100 gram koude roomboter, in blokjes
 • 3 eieren
 • sap en rasp van een citroen
 • 3 zakjes vanillesuiker
 • 50 gram pistachenootjes, gehakt
 • 7 eetlepels fijne tafelsuiker
 • 500 ml volle franse kwark
 • 250 ml Griekse yoghurt
 • scheutje Limoncello
 • taartvorm, 24 cm, ingevet
 • bakpapier
 • bonen of rijst

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 C.

Zeef de bloem en poedersuiker en meng met een ei, de boter en ½ tl zout, kneed met koele hand snel tot soepel deeg en maak er een bol van, leg deze afgedekt een ½ uur in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en vouw het in je vorm. Leg een stuk bakpapier over het deeg en leeg er een pak bonen of rijst boven. Zet dit 10 minuten in de oven. Haal je vorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen/ rijst. Zet de vorm weer in de oven en bak de bodem gaar in 5 minuten.

Verwarm de oven op 175 en zet het rooster 1 richel onder het midden. Meng in een kom de kwark, de yoghurt, sap en rasp van de citroen, de vanillesuiker, de Limoncello en 6 eetlepels suiker. Meng er 2 eieren door en op het allerlaatst 2,5 eetlepel bloem.

Meng in kom de pistachenootjes met 1 el suiker.

Schenk het kwarkmengsel in de taartbodem en verdeel de pistachenootjes met de suiker erover. Bak de taart gaar in de oven in 50-55 minuten. Je kunt controleren of de taart gaar is door zacht te bewegen, de vulling zal heel rustig wat mee bewegen. Met het afkoelen zal de vulling verder stevig worden.

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s