Madeleines by Machtelt

foto[23]

Na deze kerstvakantie een paar dagen met mijn gezin in Parijs te zijn geweest zijn wij verliefd op madeleines. Ze zijn een perfecte afsluiting bij een kopje thee na een heerlijk diner. Je kunt variëren met de ingrediënten, maar ik geef de voorkeur aan vanille en citroenrasp. Onmisbaar is de ovenvorm om ze in te bakken. Ik heb zelf een siliconenvorm gekocht en dat is echt een aanrader. Makkelijk om mee te bakken en ook om schoon te maken, easy..

Ingrediënten (voor ongeveer 20 madeleines)

  • 100 gram boter
  • ½ tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 60 gram fijne tafelsuiker
  • geraspte schil van een halve citroen
  • 75 gram bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • mespuntje zout
  • poedersuiker
  • een bakvorm voor madeleines

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 C. Smelt op zacht vuur in een steelpan de boter (zonder te kleuren) en voeg het vanille extract toe. Laat dit mengsel afkoelen. Meng in een kom de eieren, de suiker en de geraspte citroenschil met de mixer op hoge snelheid totdat het een luchtige massa wordt. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en wat zout door elkaar. Spatel dit door het eimengsel. Giet langs de rand van de kom de gesmolten boter bij het beslag en spatel het er luchtig door. Laat het beslag ongeveer 15 minuten rusten.

Vet je madeleine ovenvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Klop het teveel aan bloem uit de vorm. Schep met een lepel beslag in de vormpjes en bak de madeleines in 9-10 minuten gaar en lichtbruin. Laat de madeleines even afkoelen, haal ze uit de vormpjes en leg ze dan op een rooster. Bestrooi de madeleines et voila…

foto[22]

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s