Madelon ontdekte recent een heerlijke osteria CANTINETTA

IMG_7213

Op weg van ons huis naar het vliegveld, besloten mijn lief en ik op de bonnefooi op zoek te gaan naar een restaurant in de Admiralen buurt in Amsterdam Oud-West.  

We spraken af dat we zouden neerstrijken waar we een parkeerplaats zouden vinden voor onze te grote Amerikaanse gezinsbak, ook wel gekscherend de ‘rappersdelight-bolide’ genaamd. Na wat heen en weer rijden zagen we een passende plek op de Clerqstraat.  Uit mijn ooghoek had ik al een ongelofelijk leuk buurttentje gespot. ‘Leuk’ in dit geval gebaseerd op de inrichting, want daar let je natuurlijk op als interieur freak. En laat ik nou die hele dag al zin hebben gehad in een goede Italiaanse pasta.

Het bleek een schot in de roos: Cantinetta, wine & pasta. De allerliefste bediening ( dat is toch iedere keer weer een verassing, helaas) die zelfs een leesbril voor ons hadden, omdat ik daar nog steeds aan moet wennen om die in de tas te doen.

IMG_7209

Wij deelden vooraf de meest verrukkelijke sla en stukjes homemade grilled pizza met ansjovis en een sla met pecorino kaas. Als hoofdgerecht een prachtige pasta vongole en erbij bestelden we de pizza bianca met olijfolie, rozemarijn en zeezout, omdat die er bij onze buren zo lekker uitzag. Het was bovendien de ultieme smoes om mee te kunnen dippen in de pasta saus.

We hebben ons laten vertellen dat de wijnen er ook uniek zijn, maar wij als niet- en matige drinkers kunnen er niet over mee praten. En als laatste klap op de vuurpijl de meest goddelijke koekjes ever. Een combinatie van zout, citroen en rozemarijn. Alleen al daarvoor de moeite waard om terug te gaan. Als enige minpuntje moet ik je van tevoren waarschuwen dat je kleding en haar na een bezoek aan hun, grondig gewassen moet worden. Blijkbaar laat het afzuigsysteem een beetje te wensen over, zoals in vele restaurants in Amsterdam.

Desalniettemin komt Cantinetta absoluut in mijn persoonlijke top tien van restaurants te staan!

Cantinetta Wine & Pasta

De Clerqstraat 105   020 7370149  www.cantinetta.nl

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s