Christmas dessert made by Machtelt

foto[17][1]Kerstmis komt eraan en wie wil niet met een heerlijk dessert op het kerstdiner eindigen? Iets wat iedereen lekker vindt. Dit is in een half uurtje te maken en je kunt het in de koelkast bewaren. Dus ’s ochtends kokkerellen en daarna in je Little black dress aan tafel en geen zorgen meer. 

Kerstdessert met frambozen en mascarpone, voor 4 personen

De boodschappen moet je wel even doen…

  • 250 gram diepvries fruit (1 doosje, bijvoorbeeld blauwe bes/framboos)
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 125 gram mascarpone
  • 125 ricotta
  • 1 vanillestokje
  • 2 meringues, verkruimeld of fijngesneden
  • sap van een ½ limoen
  • 40 gram chocolade, geraspt

Bereidingswijze

Verwarm het bevroren fruit met de helft van de suiker in een pan met dikke bodem op heel laag vuur. Roer even door en laat het 15 minuten heel zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat de fruitsaus afkoelen. Meng in een kom de mascarpone met de ricotta, de rest van de suiker, het merg van de vanille, de verkruimelde meringues en wat limoensap. Zet de kom in de koelkast.

Neem je mooiste glazen. Schep eerst 2 eetlepels fruitsaus en daarna 4 eetlepels mascarpone mengsel in de glazen. Draai met een lepeltje een mooie swirl in het glas. Strooi er de geraspte chocolade overheen.  Dek af met een stukje folie en zet weg in de koelkast. ENJOY !!

foto[17][1]

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s