Sas haar favorite Quinoasalade

foto

Na een weekend vol met feestjes, drank en veel te veel eten gaan we vanavond maar weer eens normaal doen. Dit is een heerlijke salade die vol met vitamines zit en bovendien nog lekker is ook. De avocado bevat veel natrium, kalium en magnesium, vezels en vitamine A en vetzuren. Spinazie is rijk aan caroteen, bevat vitamine E, antioxidanten en ijzer. Broccoli bevat vitamine B1,B2, vitamin C, en calcium. Kortom een heel gezond slaatje en je zet het zo op tafel. Lekker om bij een kipfilet of visje te eten… 

Ingrediënten :

 • 300 gr quinoa
 • 1 citroen
 • olijfolie of kokos olie (gunstig want het verhoogt de stofwisseling en je calorie verbruik, op  lange termijn zakt zo je gewicht en de hoeveelheid lichaamsvet )
 • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
 • 1 rode peper in ringetjes
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 tl mosterdzaad
 • 1/2 tl kurkuma (geelwortel )
 • 100 gr kiemgroenten (vb tauge,alfalfa,tuinkers)
 • 400 gr broccoli
 • 100 gr spinazie
 • 1 rijpe avocado
 • 100 gr geroosterde pijnboompitten
 • bosje munt en koriander

How to:

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af en doe het in een kom. Besprenkel met wat olie, knijp het sap van 1 citroen erover uit. Laat het afkoelen. Bak in een koekenpan met scheut olie de knoflook, peper, komijnzaad en mosterdzaad tot alles goudbruin is voeg de kiemgroenten toe en schep doorelkaar. Kook de broccoli kort tot hij beetgaar is  (in kleine roosjes breken ) afgieten en in koud water zetten (kookt hij niet door ) afgieten. Roer de broccoli, spinazie en kiemgroenten bij quinoa.Lepel de avocado uit en schep door de salade. Rooster kort de pijnboompitten en doe die er ook door. De munt en koriander fijn snijden en erover strooien. Peper en zout naar smaak toevoegen.(Misschien nog wat olie en citroen erover) Je kunt er nog wat feta kaas over heen brokkelen als je zin hebt.

Sas Bredius komt graag voor je koken, mocht je interesse hebben mail haar dan op: s.brediusjonkhoff@upcmail.nl

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s