Thaise pompoensoep by Sas

fotoThaise Pompoensoep by Sas

Op mijn verjaardag vorig jaar kreeg ik mijn klaverjasvriendinnen te eten met de bedoeling daarna tot diep in de nacht te gaan kaarten. Aangezien ik geen zin had om op mijn verjaardag lang in de keuken te staan had ik het mezelf makkelijk gemaakt door eten te laten aanrukken bij mijn vrienden van Woo Bros. De pompoen soep had ik even snel bij de traiteur Sterk Staaltje gehaald. Ik vraag dan altijd al een uitgeholde pompoen, om daar de soep in uit te serveren. Ziet er leuk uit en iedereen denkt dat je het zelf gemaakt hebt…

Het werkte, iedereen complimenteerde me met de soep. Wat was hij heerlijk, wat had ik allemaal erin gedaan en toen sommige dames een bepaald ingrediënt niet herkende, blufte ik dat het vast gember en laurierblad moest zijn. Het irritante was alleen, dat sommige na afloop het recept wilde hebben. De dag erna ontplofte de groeps klaverjas app, wat het recept nu was, en toen ze na een week nog geen antwoord hadden gekregen, moest ik wel met de billen bloot. Uh ..een beetje van mezelf en een beetje van Sterk Staaltje…

Gelukkig heeft Sas nu haar Thaise Pompoensoep recept met ons gedeeld. Vanaf nu alleen nog maar homemade soep voor de winterse dagen die in aantocht zijn ! Hierbij haar recept:

 THAISE POMPOENSOEP PITTIG     

4 grote kommen/6 kleine)

Wat heb je nodig:

 • 2 el olie
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 tenen knoflook grof gesneden
 • 850 gr flessen pompoen ongeveer 1
 • 1 handsinaasappel in partjes
 • 250 gr winterpeen in plakjes
 • 35 gr yellow curry paste ,minder pittig dan 20 gram te koop bij toko in zakjes of potten.
 • 1 blik kokosmelk
 • 400 ml groentebouillon (BLOKJES )
 • 1 bakje koriander ( 15 gr grofgesneden )

 How to:

 • Begin met de pompoen goed te wassen.
 • Halveer hem in de lengte en verwijder alle zaden en de dragerige binnenkant met een lepel. Haal iets van de schil weg ( wordt het minder pittig)
 • Snijd alles in kleine blokjes van 2 cm.
 • Verhit olie in in soep pan.
 • Fruit een uitje en doe de knoflook erbij.
 • Voeg de pompoen, winterpeen, sinasappel, curry pasta bij de ui en knoflook en voeg kokosmelk en de bouillon toe en breng het langzaam aan de kook.
 • Deksel erop en 30 min zachtjes laten koken.
 • Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met coriander. ( voor garnering doe ik er ook nog altijd wat slagroom in)

foto 1

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s