HOW TO BECOME A SINGAPORE AIRLINE STEWARDESS

sq-cc14

Afgelopen vrijdag was ik bij een hele geestige maar ook zeer boeiende workshop, hoe je een ‘ordinary’ girl tot een prachtige Singapore Airline stewardess omtovert. Daar was ik best benieuwd naar want in een ver ver verleden heb ik ook eens 6 jaar de wereld rond mogen vliegen in een stewardessen uniform. En ondanks dat wij na iedere vlucht beoordeelt werden op oa ons uiterlijk, kwam ik in de verste verte niet in de buurt van deze prachtige Aziatische stewardessen. Nu zit er ook geen enkele blondie in hun 8.000 prachtige stewardessen vloot..

img_9558

Dit prachtige Amsterdamse meisje werd binnen een uurtje helemaal qua make up & a bit styling omgetoverd tot Singapore Airline vamp. De meeste meisjes die aan de slag gaan bij Singapore Airlines komen uit Singapore, Korea, Taiwan, India en Japan. Ze krijgen een 15 weekse training waar ze dagelijks in volle make up moeten aantreden. L’Oreal Singapore geeft ze grooming les en wordt er door middel van colourmatching gekeken of je een warme of een coole skintone hebt. Je krijgt daarna je persoonlijke make up card waar alle kleuren van oogschaduws, lipsticks en nagellaks opstaan volgens de richtlijnen van Singapore airlines.  Dat heet je ” Your Personal Singapore Airlines Colourguide’. Deze moet je verplicht mee aan boord nemen zodat je supervisor bij enige twijfel naar je kaart kan vragen mocht de kleur van haar oogschaduw niet matchen met het uniform.

img_9557

Dit is het prachtige uniform, te verkrijgen per rank in verschillende kleuren. Ik heb nog even gevraagd of ze er mee konden bukken maar ook daar krijgen ze bij Singapore Airlines apart les voor. Het prachtige uniform zit bij de boezem zo straks dat mochten ze bukken er niets van het decolleté wordt bloot gegeven. Ook leren ze hoe er mee te lopen, mee uit een taxi te stappen en hoe je er de trap mee op en af komt. De prachtige dame demonstreerde ons heel stijlvol hoe ze zou bukken bij een trolley.  Zelfs bij een evacuatie kunnen ze nog gracieus en stijlvol de cabine per glijbaan verlaten. Door een hele diepe split in de rok kunnen ze de onderzijde aan elkaar vast knopen en springen de meisjes in soort van mini rokje het vliegtuig uit.

sia_gallery_beauty_186 sia_gallery_beauty_182

img_9568

Het enige in het vliegtuig wat niet vliegt is hun haar. Je haar wordt of heel kort geknipt of je leert het op te steken in een Chignon. Daarna wordt het zo strak gespoten dat je er makkelijk nog 3 uurtjes mee kan slapen tijdens een crewrust.

img_9562 img_9560

Ook ik heb ooit gevlogen, bij Martinair, waar ik zes dolle jaren heb beleeft. Nog steeds zijn er Facebook groepen en andere commutiies waar de Oud Martinair cabine personeel contact houdt. Het waren prachtige tijden met geweldige vluchten. Ik kwam helaas niet in de buurt van de Singapore airline girl of van de Starclass stewardess maar… ik heb wel een tijdje de Ajax uitwedstrijden mogen vliegen met voetballers als Johnny van het Schip, Danny Blind etc. Mooie tijden waren dat. Ik was behangen toen met het goud uit Dubai en Abu Dhabi, iets wat echt verboden is bij de Singapore Airline girl. Geen sieraden, de nek moet vrij zijn en always with a smile on her face. Maar die smile had ik wel… (tenzij ik om 03.30 moest melden voor een Arrecife/Fuerte Ventura.)

img_9575 img_9573

Uh heb je ooit een Singapore Airlines stewardess met een blikje bier in haar handen zien staan? Ok ok dit was na een vlucht en niet tijdens, maar de Singapore airline stewardess heeft altijd geleerd, niet ‘en publique’ op haar telefoon te kijken of met een drankje in haar hand te worden gefotografeerd te worden. Ik heb nog een hele lange weg te gaan wil ik ooit terugkeren naar het stewardessendom. Deze tijd is toch echt voorbij. Wellicht zou ik het stokje aan mijn 3 prachtige dochters kunnen doorgeven? Maar ook hier weinig hoop, want ze zijn blond en al voorbij size zero..

7d1e242a23874eefb2ca7d6facec5bda

Tot en met 26 november as wordt het publiek welkom geheten in de Singapore Airlines Gallery op de Hobbemastraat 3, Amsterdam. De Gallery biedt bezoekers een volledige Singapore Airlines on-ground ‘Home In The Skies’ experience met de nieuwste producten en diensten en een Virtual Reality tour van haar nieuwste generatie Airbus A350-900 toestel die dagelijks vliegt van Amsterdam naar Singapore. Gaat het zien.

www.singaporeair.com 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s