CHOUPETTE DE CHANEL

MAIN-Karl-Lagerfeld-and-Choupette

Vanochtend las ik in de krant dat de serveerster Tabatha en tevens eigenaresse van de Grumpy cat inmiddels al 80 miljoen Euro heeft verdiend met het exploiteren van haar sacherijnige kat. Die mopperkat met permanente frons en onderbeet is inmiddels uitgegroeid tot een goedverdiend internet fenomeen met haar eigen kerstfilm “Grumpy Cat’s worst Christmas ever‘ . Ook staat ze op bekers, telefoonhoesjes en magneten. Je begrijpt dat het baasje van de Grumpy cat inmiddels niet meer bedient. Ook Karl Lagerfeld verdiend nu heel wat centjes aan zijn furry friend. Hij is zo gek op zijn witte poes Choupette dat hij het dier als inspiratiebron heeft gebruikt voor een collectie. Choupette is in cartoonversie afgebeeld op tassen, schoenen, sjaals, sokken, truien en T-shirts.

Choupette heeft overigens 2 dienstmeisjes en haar eigen chauffeur. De dienstmeisjes houden via een dagboekje bij hoe haar dag verloopt. Francoise is haar favoriete dienstmeisje.  Zij krijgt 24 uur per dag medische aandacht. Voor de lunch mag ze dagelijks kiezen uit paté of een croquette, die ze geserveerd krijgt aan tafel. Choupette eet namelijk niet vanaf de grond. Een paar keer per dag volgt ze het nieuws op de Ipad van haar baasje. Thank god, houdt ze niet van Chanel no5, dat spreekt weer in haar voordeel.

tumblr_moccrs13im1qa4vs5o1_400

Dit is niet de eerste keer dat deze poes Lagerfeld heeft geïnspireerd. In samenwerking met cosmeticamerk Shu Uemura bracht hij onlangs een make-uplijn uit. In 2013 maakte de ontwerper daarnaast al een zwart-witte collectie die was geïnspireerd op zijn kat. Het bekende dier heeft ook een eigen Twitter-account, met meer dan veertigduizend trouwe volgers. De Choupette collectie is speciaal voor de feestdagen ontworpen en bevat onder meer tassen, make-up clutches, shirts en schoenen.

karl_lagerfeld_choupette_instagram__2__v320x480 11033733-1415968973-540216 11033734-1415968973-540241 11033736-1415968973-540575 043431_1

 

seb-0016-629x419

Nu hebben wij thuis ook een grumpy cat die best iets weg heeft van Choupette. Ze heet Camilla Peterich Bowles. Ze rent, klimt en springt nog overal zelf naar toe, is fan van droge brokjes, interesseert zich niet voor het nieuws en is altijd op jacht naar muisjes. Helaas staat ze daarom nog niet op een ijskast magneet. De eerste de beste die weet hoe ik Camilla Peterich Bowles het beste kan exploiteren, krijgt 20% van de winst….

Camilla

De Choupette collectie is verkrijgbaar bij Karl Lagerfeld store, Hartenstraat 16  Amsterdam.

 

 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s