SHAPE IT BABY!

ph10950-5-kleuren-shaping-palet-face-it-concealer-light

Door je gezicht te shapen kan je je gezicht optisch sterk veranderen. Je geeft vorm aan je gezicht. De sterke punten worden geaccentueerd, en de minpunten worden verborgen. Zodra ik in de stoel zit van de make-up artist vraag ik altijd als eerste:’ je vergeet mijn gezicht toch niet te shapen?’ Tegenwoordig gaan ook de celebrities niet de deur uit zonder een goed geshaped gezicht. Denk aan een Kim Kardashian. Make-up Studio komt nu uit met 2 verschillende paletten een crème en een poeder variant.

De Face-it Cream Foundation pallet bevat alle kleuren die nodig zijn om de perfecte vorm te geven. Bekijk op www.make-upstudio.nl/shaping ( klik dan op Face Shaping tips and trics) hoe je deze kleuren kunt blenden en aanbrengen zodat er geen harde lijnen meer in je gezicht zichtbaar zijn. Hieronder leg ik precies uit wat het verschil is tussen shapen, blenden en highlighten. Het Shaping Box Powder pallet is een combinatie van speciaal samengestelde kleuren poeder die nodig zijn om je gezicht naar wens te shapen.

Wat is nu eigelijk het verschil tussen shapen, blenden en highlighten?

Shapen: door te spelen met lichte en donkere schaduweffecten kan een rond gezicht smaller lijken. Dit wordt in vakjargon shapen genoemd. Optisch kan men de vorm van het gezicht veranderen. Doe het alleen wanneer er behoefte toe is. Shapen is per huidtype verschillend. Voordat het gezicht vorm krijgt moet de basis kloppen. Gebruik een vettige crème als basis zodat de foundation en conceiler mooi in elkaar overlopen. Kies een compactpoeder in een neutrale beige-bruine tint die één a twee tinten donkerder is dan de kleur van uw gezicht. Om het gezicht mooi te accentueren breng je de shaper aan net onder de jukbeenderen, bij de slapen en op de kin.

Blenden: betekent het vermengen van minstens vier tot zes oogschaduwtinten. Het is belangrijk dat alles goed in elkaar overloopt. Gebruik hiervoor een kwastje. Tegenwoordig zijn alle palletjes goed voorzien van handleidingen met professionele tips. Breng op het bewegende ooglid en de binnenhoek altijd de lichtste tinten aan en in de buitenhoek en vlak onder het oogbot mogen de donkere kleuren. Tip: vermijd bij kleine ogen donkere tinten, die maken de ogen nog kleiner. Gebruik lichte tinten of een uitgesproken kleur. Grote ogen worden kleiner door een potloodlijn te zetten op het randje van het oog.

Highlighten: bij highlighten zet je hier en daar delen van het gezicht in de spotlights. Pas op dat het wel in je voordeel werkt dus plaats geen glansaccenten onder je ogen of bij de kraaienpootjes. Hou het daar liever mat, net als de neus en kin. Wil je toch een touch of glamour? Breng dan alleen glanspoeder aan op de meest gladde gedeeltes van het gezicht, zoals hoog op de jukbeenderen.

 

ph10951-5-kleuren-shaping-palet-poeder-light

Wat voor een gezicht heb jij?

Heb je een rond gezicht: Shape de linker en de rechter bovenhoek van het voorhoofd. Shape langs de zijkant van de ogen en de zijkant van het gezicht recht naar beneden tot aan de nek. Hightlight het midden van het gezicht, voorhoofd en het midden van de kin.

Lang gezicht: Shape langs de haargrens bij het voorhoofd en de onderkant van de kin. Maak een ronde blos op de wangen ongeveer onder het midden van de ogen.

Vierkant gezicht: Shape de vierhoeken van het gezicht door links en rechtsonder en links en rechtsboven een schaduw te maken. Highlight het midden van het gezicht, kin en voorhoofd.

ph10904_2-highlighter-mousse-2

Zelf ben ik enorme fan van het Highlighting Mousse van de Make-up Studio € 17,90

< tips&trics>

  • Test foundation alleen bij daglicht. Laat je vooraf goed informeren.
  • Als je net foundation hebt opgedaan wacht dan nog even een paar minuten met de ( poeder) blusher aan te brengen. De deeltjes hechten zich aan de crème en zo ontstaan er vlekken.
  • Als je enigszins bolle ogen hebt, gebruik dan geen glansproducten op of rond je ogen. Ga voor zachte matte kleuren.
  • Bij overhangende oogleden gebruik dan geen glans onder de wenkbrauw, dit vergroot het overhangende effect. Vervaag een donkere kleur oogschaduw in de arcadeboog richting het midden toe. (dit moet helderder)
  • Een donkere tint oogschaduw in de bovenhoeken werkt als een instant ooglift.
  • Bronzepoeder doet ook prima dienst als blusher. Breng de blusher losjes aan langs de jukbeenderen richting de slapen.

Shaping palets Make-up Studio zijn voor €49 te verkrijgen in de Make Up stores in Amsterdam, Den haag en Eindhoven) en online op www.make-upstudio.nl 

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s