ANTWERPEN BY KIM

the jane

Antwerpen, het gekke van deze stad is dat hij vlak over de grens ligt maar dat het meteen voelt alsof je echt even weg bent. Ik ervaar het altijd als even ademhalen, weg uit het dorp Amsterdam. Verfrissend die toch net wat andere mode, die beleefde bediening en dat heerlijke eten.

studio_la_chapelle_restaurant_antwerpen_slideshow1

Vanaf eind maart is het zover en heeft de stad er nog een reden bij om er vaker naar toe te gaan! Sergio Herman, bekend van het restaurant Oud Sluis, opent zijn nieuwste restaurant The Jane. De oude kapel is geheel verbouwd door niemand minder dan Piet Boon.  De sfeer in het restaurant is kosmopolitisch maar vooral relaxed, er is geen dresscode! Je kunt er terecht voor een drankje en een klein hapje in de ‘Upper Room Bar’ of natuurlijk je laten verwennen in het restaurant zelf. Reserveren kan vanaf 18 februari. Het leukste is natuurlijk om er een echt uitje van te maken en dus ook een nachtje te blijven slapen. Favoriete hotelletje? Hotel Julien. Klein, persoonlijk en met een heerlijke huiselijke sfeer.

BB-julien

7c9f6e2f_39536s_s-original

Verder is er genoeg te doen. De winkel van Dries van Noten is pure inspiratie en als je Graanmarkt 13 uitloopt zonder iets gekocht te hebben heb ik diep respect voor je! Minder bekend is RA, een winkel waar kunstwerken en mode van ‘upcoming’ talenten uit Antwerpen te zien en te koop zijn. Naast eindeloos shoppen kun je ook een kijkje nemen in het Mode Museum om een goed beeld te krijgen van de Belgische mode. Nog even lunchen voordat je weer richting huis rijdt? Het Zuiderterras!

zuiderterras-home3

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s