MONSIEUR BLEU, PARIS

monsieur 3

KEEP CALM AND GO TO PARIS.  

Paris is always a good idea, aldus Audrey Hepburn. Dat vinden mijn vriendinnen en ik ook. Het is een traditie dat we jaarlijks met 6 vrouwen een lang weekend naar Parijs gaan. En dan het liefst het in het 3e weekend van januari wanneer de SALE is aangebroken. We love 50-70% discount. Maanden eraan vooraf, gaan er eindeloos mails heen en weer, wordt het le train ou la voiture? Dat blijft altijd een dingetje. ( een auto is met 101 shoppingbags zoveel meer comfortabeler) Zelf ben ik een enorme voorstander van de Thalys. Als je om 09.15 de trein neemt zit je om 13u al uitgebreid aan de bubbles & steak tartare bij Brasserie LIPP.

Qua logeren passeren er vele hotelletjes van * tot ****** in St.Germain of Le Marais en als we dan uiteindelijk een keuze hebben gemaakt, en we willen boeken dan blijkt alles (door Fashion week ) vol te zitten. L’ histoire se repéte. Gelukkig hebben we altijd nog een hele fijne backup, namelijk het prachtige appartement ( van één van onze schoonmoeders) achter de hand op Rue de Cirque. Het toeval wilde dat het Franse roddelblad Closer net had ontdekt dat Francois Hollande’s maîtresse Julie Gayet  in het appartement naast ons zat. Het hield de gemoederen flink bezig.

Nadat we vrijdag uitgebreid in Brasserie Lipp hadden gelunched, vervolgens in een snel tempo St.Germain hadden verkend ( met gebruikelijke Farmacies, Bonne Marché, Antik Batik, Zef, en tientallen andere very French boutique’s), belandden we rond 20.00 doodvermoeid in het appartement, om de hoek bij het Elysée. Dan is er altijd weer de vraag, nestelen we ons thuis in joggingoutfit op de bank of gaan we en route.

SECRETS TRAVEL FAST IN PARIS

Geen gezeur, natuurlijk gingen we op pad. Nike’s uit en high heels aan. Ons Nederlandse vriendinnetje N, wonend in London had het vorig jaar geopende Monsieur Bleu om 21u gereserveerd. Erg in trek bij de ‘jeunesse dorée‘ uit Parijs. Het restaurant zit pal voor de Eiffeltoren bij Palais de Tokyo. Op het moment dat we naar binnen gingen, schitterden er miljoenen lichtjes op de Eiffeltoren, zo’n geweldig gezicht. Dan weet je dat je avond al niet meer stuk kan. Bij binnenkomst stond er een ubercoole dj te spelen, wiens muziek wij als stelletje pubers de hele avond getagd hebben. Hij was de look-a-like van Russell Brand, maar volgens vriendin H, zag hij er meer uit als een nerd in een jacquet. De bediening was ook tres gentille, vooral omdat we na een rits cocktails over gingen op de Pouilly fuissé.

Het eten was net als de sfeer, voortreffelijk. We bestelden zeer gevarieerd dus ik heb het idee dat ik de hele kaart heb geproefd. De vietnamese springrolls zijn echt als voorgerecht aan te raden en de tonijn als hoofdgerecht is fantastisch. Rauwe tonijn met sesamlaagje gesneden in flinterdunne plakjes. Zelf ben ik niet echt een toetjes mens maar na 3 flessen Pouilly Fuse, ga je vanzelf over aan de high in  carb zoetigheden. Tres formidable and irresistible !! Dus ga je binnenkort naar Parijs, dan zou ik deze French hotspot zeker niet overslaan, al was het maar voor de dj..

monsieur-bleu-palais-de-tokyo-paris-yellowtrace-24monsieur4

Ze hebben Caviar en foie gras op de kaart staan maar ze hebben ook hamburgers en gegrilde kippetjes. Voor ieder wat wils.

monsieurmonsieur2

Het terras in de zomer is erg gezellig, met uitzicht op de Eiffeltoren.

monsieur6

foto 5

foto

food 2

Monsieur Bleu (recht tegenover de Eiffeltoren)

20 Avenue de New York, 75116 Paris, France

 +33 1 47 20 90 47 www.monsieurbleu.com 

2 gedachten over “MONSIEUR BLEU, PARIS

  1. Helemaal mee eens – MB is een top tent en bovendien prachtig ingericht door de ‘très à la mode’ designer Joseph Dirand. À bientōt, A

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s