Body Beauty Balance

Foto-BBB-AmstelAfgelopen maand mocht ik in opdracht voor het Get in Shape magazine twee keer per week een half uur in een BBB warmte cabine doorbrengen. De BBB staat niet alleen voor billen benen buik maar ook voor Beauty Body Balance. For women only. Lekker rustig om tussen vrouwen te sporten maar een uurtje trainen per week bij Soda Bodyfit tussen knipogende 6-packers vind ik ook best leuk.

Ik kende de BBB nog van enkele jaren geleden toen ik daar een blauwe maandag trainde en ik moet zeggen dat er in de tussentijd veel veranderd is. Het is er heel veel drukker geworden, zo maar langs fietsen en binnenstormen om een half uur je in het zweet te werken is er niet meer bij. Nu kun je via een online systeem heel goed al je afspraken voor de hele week inplannen. Ze hebben nu ook groepslessen en de studio in de Jordaan (A’dam) biedt nu ook yoga en Pilates aan.

BBB heeft een heel team van medewerkers rondlopen, psychologen, personal trainers, diëtistes en fysiotherapeuten.  Ze meten en wegen je wekelijks, ze coachen je op een laagdrempelige manier naar een gezondere leefstijl. Eens in de zoveel tijd kun je samen met de begeleiders een cursus beauty food doen. Dus naast het sporten krijg je ook een menuutje mee, waardoor je door de juiste voeding nog mooier gaat worden. Het resultaat mag er zijn, na een week begint je huid al te stralen. Maar BBB is voornamelijk voor vrouwen die doelgericht willen afvallen en willen shapen. Je sport in een warmtecabine. Deze zet je op 60 graden en daar mag je een half uur je oefeningen doen. Ik volgde de combinatie oefeningen (het aanpakken van de BBB) maar je kunt ook specifiek op billen en benen trainen, armen, buik of de favoriete oefeningen van de begeleidsters zelf. Die logen er niet om. Je zit niet helemaal in die private sauna. Je lichaam ligt in die cabine maar je hoofd steekt eruit en door middel van een soort gordijntje heb je helemaal geen last van die warmte. Je kunt je voeten in elastieken stoppen waardoor je bij de oefeningen net nog wat extra kracht kan bijzetten.

Het leuke is aan de BBB dat een half uur omvliegt. En na afloop heb je helemaal niet dat heftige   Ik haat de sportschool’ gevoel. Ik krijg er zelfs geen krul van in mijn haar, wat normaal gesproken wel gebeurd als ik flink aan het zweten ben. Ben je klaar met trainen en nog niet helemaal uitgeshaped dan zou je nog de Ozon zuurstof cabine in kunnen gaan. Dat lijkt op een soort van bad waar je in gaat met een kap erover heen. Dit ozon bad zorgt voor een versnelde afvoer van de afval stoffen en een verbeterde doorbloeding, kortom goed voor de allergrootste dameskwaal Cellulites.

Wil je mijn uitgebreide ervaringen lezen over hoe ik een maand intensief trainen bij de BBB beleefd heb, koop dan einde van deze maand de nieuwe Beau Monde Get in Shape. Daar staat het hele verslag in.

cover_beau_monde_in-shape1

De prijzen van een maandabonnement liggen tussen de  €59 en € 149 per maand. Afhankelijk van hoe vaak je wil komen. Voor informatie ga naar www.bbbhealthclub.nl 

logo_bbb_jpeg1

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s