PEETY EAU DE TOILET

PeetyGOODIEBAG
Persevents zijn altijd hele gezellige en vaak leerzame bijeenkomsten. Op uitnodiging van beauty merken kom je op de mooiste en origineelste locaties en hoor je alles over dat nieuwe must- have beauty product. Je praat even bij met het beautymerk, je ontmoet mede beauty journalisten, nipt af en toe aan een glaasje champagne. Vervolgens ga je weer weg met een persbag met hét product en de persmap. Noem het overigens nooit een goodiebag want het is en blijft je werk.

GEURLOOS
Gisteren had ik opnieuw een persevent, dit keer georganiseerd door Skins Cosmetics in het Conservatorium Hotel. Dat belooft altijd veel goeds, want ik ben fan van alle merken die zij daar vertegenwoordigen. Vooraf had ik het verzoek gekregen van de artist Angelo Orazio Pregoni om die dag geen parfum te dragen, want hij wilde die middag zijn allereerste DNA parfum lanceren. Zonder parfum de deur uit bleek nog een opgave omdat ik altijd automatisch s’ ochtends een willekeurige geur ( al naar gelang mijn stemming) op spray. Op mijn spiegel hingen overal reminders dat ik toch echt geurloos mijn dag moest beginnen. Bij vertrek die ochtend vroeg ik terloops aan mijn kinderen of ze mijn eigen naturel lichaamsgeur lekker vonden, maar zij reageerde droogjes:‘ je ruikt gewoon naar mama.’

EAU DE TOILET
Samen met 14 andere beautyjournalisten en geurengoeroe Erik Zwaga betraden we de ruimte in het Conservatorium Hotel. Daar heette Angelo Orazio Pregoni ons welkom. De parfumcreateur zag er gekleed in zwart nog al gothic uit. Hij begon te vertellen over zijn nieuwste geur Peety. Plotseling begon hij over, ‘you have to pee in there’, ‘take your pee and mix it with’…, ik twijfelde nog of ik het goed gehoord had maar mijn buurvrouw Karen van Ede knikte bevestigend, ja hij had het over urine. Vervolgens heb ik een uur lang gedacht dat ik in Bananasplit zat. Ik kon het niet geloven. Ben ik old-fashioned of moet deze taboe doorbrekende parfum anno 2013 wel kunnen? Een geur die uitersten laat samenkomen, een artistieke parfum gecombineerd met kunst. Peety is altijd uniek, omdat het persoonlijk gemaakt kan worden met 10 druppels van je eigen urine. Deze vang je op met de dop van de flacon die dusdanig is ontworpen dat je deze als trechter kan gebruiken om je urine toe te voegen aan de parfum. Skins Cosmetics wil graag dat je dit thuis doet en niet al in de winkel.

ER ZIT EEN LUCHTJE AAN
Je urine ( ik zou de avond ervoor geen asperges eten) verandert de geur, sommige dierlijke noten worden fruitiger en metaalachtig terwijl de amber, roos en jasmijn, sandelhout en de roze peper worden verrijkt. De artist vroeg of iemand van ons toevallig nog naar de wc moest. Na enig aandringen stond er een journaliste op en kwam terug met haar verse urine. Angelo voegde dit toe aan zijn parfum. Na enkele minuten verkleurde de substantie en spoot hij de geur royaal over zijn lichaam. Of wij allemaal even aan hem wilde ruiken. Ik snoof de geur op zijn borst op. Het deed mij wat wierokerig aan. Ik ben erg benieuwd of er mensen zijn die deze geur gaan kopen? Ik wil liever niet naar mezelf ruiken. Ik geef de voorkeur aan een geur om mezelf te verbeteren en niet om naar een oude onderbroek te ruiken.

 

Peety ( 49 ml + 1ml eigen urine) € 150
Verkrijgbaar bij Skins Cosmetics

Leave a Reply (name, email & site input is optional)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s